Categoriearchief: Body & Spirit

Meditatie zeilreizen door het Caribisch gebied

Ja, inderdaad: het lijkt misschien een beetje vreemde eend in de bijt op Bijzonder Curaçao, maar deze bijzondere reis door de Caribbean wilden we jullie niet onthouden! Via via kwamen we in contact met Mallika van Yemaya’s Holidays. Mallika en haar vriend Deep organiseren actieve zeilreizen in het Caribisch gebied, waar naast avontuur ook ruimte is voor bezinning en meditatie. De vaarroute van de reis is afhankelijk van wat jij zou willen en bestrijkt het gebied tussen Grenada en Dominica. Als je op Curaçao woont, kun je makkelijk naar Trinidad en Tobego vliegen en dan stap je vanaf daar op de 43 foot catamaran van Mallika en Deep.

Zie je jezelf al zitten, genietend van de prachtige onontdekte kleine eilandjes? Waar massatoerisme ver ver weg is? Bekijk de adembenemende foto’s op de website van Yemaya’s Holidays.

Petit-Nevis3  Yemaya-at_mayreau1

Wat is Reiki nu precies?

REIKI is universele levensenergie

REIKI is de oer-energie die aanwezig is in alles wat leeft. Door blokkades in onszelf stroomt deze energie niet meer optimaal door onze energiebanen. Tijdens een REIKI-cursus worden deze energiebanen versterkt en schoongemaakt, waardoor we onze oerenergie weer optimaal kunnen gebruiken. Dit gebeurt door inwijdingen.

REIKI versnelt je bewustwordingsproces. Het helpt je dichter bij jezelf te komen, jezelf veel beter te leren kennen. Het ondersteunt je om meer vanuit je hart te gaan leven, de liefde voor jezelf en voor die ander te versterken. Het maakt je meer bewust van je eigen mogelijkheden en doet een appèl op je eigen verantwoordelijkheid.

REIKI geeft je je geboorterecht terug. Je intuïtie wordt verscherpt, je angsten verminderen en je zelfvertrouwen groeit.

REIKI helpt je oude ideëen los te laten en je open te stellen voor iets nieuws.

Heb je altijd al een REIKI cursus willen doen? Neem dan contact op met Gracias Curaçao en zij vertellen je er meer over.

200241957-001   690588_9400205_lz

Terug naar je oorspronkelijke idealen

Soms heb je het gevoel dat je er even tussenuit wilt. De tijd nemen om alles eens even op een rijtje te zetten en jezelf tegen een andere achtergrond te zetten. En dan ’t liefst met de zon op je huid natuurlijk. Een fijne plek om dit te doen is De Herberg.

Esther Reijn van De Herberg verzorgt individuele ‘herbronning’ trajecten. Wat is dat eigenlijk: herbronnen? “Een herbronnings traject bestaat uit drie coachingsgesprekken en een afsluiting meestal met een mooi ritueel”, vertelt Esther. In de gesprekken staat jouw verhaal centraal en bepaal je zelf het tempo. Wanneer er werkelijk naar je geluisterd wordt, zul je merken dat je vanzelf meer helderheid krijgt in de wirwar van gevoelens en gedachten.

Het woord herbronnen betekent kracht putten en inspiratie halen uit je oorspronkelijke idealen.

Lees meer over herbronnen op de website en Facebook van De Herberg.

Spirituele Vakantie Curacao BB De Herberg HERBRON VAKANTIE

Sunchi by Borg

Ingeborg ontdekte haar vierkante hartjes schilderij in het artikel “De Stille Kracht van Curaçao” in Happinez nr. 3. Ingeborg maakt deze lieve schilderijen zelf en verkoopt ze op Curaçao onder de naam Sunchi by Borg. Daar houden wij van: van bijzondere kleine cadeautjes!

Website: http://www.zelf.nu/Schilderijen.html
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sunchi-by-Borg/202946446446640?fref=ts

(linkerfoto: Monique Jansse)

IMG_0416    Schermafbeelding 2013-08-22 om 11.01.52

Garra Rufa visjes

Een bezoek aan de Mazzai Spa in het Morena Eco Resort is te vergelijken met een spannende reis: je maakt kennis met nieuwe, zorgvuldig ontwikkelde behandelingen op basis van puur natuurlijke ingrediënten. Wat Mazzai extra bijzonder maakt is dat alle behandelingen inclusief een garra rufa visjes behandeling zijn. Je voeten en of handen worden heerlijk schoon geknabbeld door deze orginele turkse visjes, een ware voel sensatie.

www.mazzaispa.com

111_tmb   Morena_3

Behandelingen met eiland-producten

De mooiste kleinschalige Santai Spa ligt in het Lion’s Dive Hotel. De spa in dit hotel wordt onafhankelijk gerund door mensen die geloven in kwalitatieve, intuïtieve behandelingen met natuurlijke producten van het eiland. Bijzonder vonden wij de ayurvedische shirodhara behandeling en de Santai-massage met bamboe en kruidenstempels.

http://www.santaispa-curacao.com

Santai-Spa-Avilla   IMG_0327

Voel je oer op het water

Suppen, oftwel Stand Up Paddlen. Rechtop (proberen te) blijven staan op een surfplank met een paddle in de hand. Je voelt je meteen een soort oermens als je langzaam door het water glijdt met je blik op oneindig en het ritme van je adem afstemmend op je paddle-slagen. Een fijne fysieke workout en tegelijkertijd ook rustgevend voor de geest.

www.supcuracao.com

169434_337072043058203_1192571936_o   531856_136810586503252_833300135_n

Ooit van een Asian Shower gehoord?

De van oorsprong Indonesische Sylvia voelde als kind al dat ze bijzondere gaven had en kwam thuis toen ze in aanraking kwam met reiki. Na een leven van omzwervingen is ze uiteindelijk op Curaçao beland. Aan huis vestigde zij hier Gracias Curacao, een “schoonheidssalon voor de ziel”, zoals ze het zelf noemt.  Een van de mooiste behandelingen die je hier samen met je vriend(in) kunt doen, is de Asian Shower: een behandeling in haar buitenpaviljoen met een prachtig uitzicht over de zee: een pakking met Aloë Vera, een massage en Indonesische lunch. Lekkerrrrr!

www.gracias-curacao.com

015   silviacropped

Lachyoga is echt lachen!

In het Ubuntu Wellness Center aan de Santa Rosaweg geeft Cheraldine verschillende bijzondere behandelingen zoals spirituele massages, voetendetox en een speciale gezichtsbehandeling waarbij ze werkt met Tesla licht en onderliggende spierlagen. Een van de vrolijkste dingen echter om daar te doen is de lachyoga avond op dinsdag. Na afloop voel je je bevrijd en wandel je vol ‘feel-good’ hormonen weer naar buiten. “Hopi bon, hopi bon, yeah!”

www.ubuntucuracao.com

IMG_1771   RTEmagicC_buddha.gif