Categoriearchief: Natuur

Meditatie zeilreizen door het Caribisch gebied

Ja, inderdaad: het lijkt misschien een beetje vreemde eend in de bijt op Bijzonder Curaçao, maar deze bijzondere reis door de Caribbean wilden we jullie niet onthouden! Via via kwamen we in contact met Mallika van Yemaya’s Holidays. Mallika en haar vriend Deep organiseren actieve zeilreizen in het Caribisch gebied, waar naast avontuur ook ruimte is voor bezinning en meditatie. De vaarroute van de reis is afhankelijk van wat jij zou willen en bestrijkt het gebied tussen Grenada en Dominica. Als je op Curaçao woont, kun je makkelijk naar Trinidad en Tobego vliegen en dan stap je vanaf daar op de 43 foot catamaran van Mallika en Deep.

Zie je jezelf al zitten, genietend van de prachtige onontdekte kleine eilandjes? Waar massatoerisme ver ver weg is? Bekijk de adembenemende foto’s op de website van Yemaya’s Holidays.

Petit-Nevis3  Yemaya-at_mayreau1

Voel je oer op het water

Suppen, oftwel Stand Up Paddlen. Rechtop (proberen te) blijven staan op een surfplank met een paddle in de hand. Je voelt je meteen een soort oermens als je langzaam door het water glijdt met je blik op oneindig en het ritme van je adem afstemmend op je paddle-slagen. Een fijne fysieke workout en tegelijkertijd ook rustgevend voor de geest.

www.supcuracao.com

169434_337072043058203_1192571936_o   531856_136810586503252_833300135_n

Watamula

Niet ver rijden van Kura Holanda Lodge kom je via een onverharde weg bij Watamula, de plek waar Curaçao ademt. Op een uitgestrekte vlakte van poreuze rotsen en koraal wordt de zee onderlangs omhooggestuwd en weer teruggezogen, wat klinkt als een diepe, tevreden ademhaling. Zodra je hier komt ga je vanzelf mee ademen met het ritme van de zee. Kijkend naar het water dat omhoog spuit tegen de inhammen, zodat er keer op keer regenbogen ontstaan, kun je ook niet anders dan verstillen door dit ongelofelijke natuurschoon. Een magische, meditatieve plek.

IMG_4065   IMG_0152