Categoriearchief: Slapen

Authentieke boutique appartementen in de stad

Als je kiest voor Pietermaai Smal Apartments dan kies je voor authenticiteit. De 40 boutique stijl appartementen zijn allemaal gevestigd in verschillende historische stadsvilla’s en hun bijgebouwen, waar historie en hippe faciliteiten hand in hand gaan. Dat betekent dat je  kunt genieten van een heerlijk verkoelende stortdouche tussen muren uit de achttiende eeuw waar de authentieke tegels uit die tijd nog te zien zijn. Een verblijf in het levendige Pietermaai Smal neemt je terug in de tijd waarin de oude Hollandse architectuur herkenbaar aanwezig en aangepast aan het tropische klimaat:  smalle  opgangen, houten shutterramen en hoge balkplafonds, maar ook door bijzondere details zoals de schoorstenen van de open vuur oventjes en het zout dat zich voortdurend uit de authentieke met zout doorspekte dikke koraalstenen muren wil persen.

www.pietermaaiapartments.com

DSC_5050   DSC_3153-940x460

Slapen in een herberg

Boven op een heuvel op Curaçao staat B&B De Herberg, een gerenoveerd landhuis waar van alles gebeurt. Er zijn 5 sfeervolle kamers een schaduwrijke tuin en een zwembad. De Herberg staat voor gezelligheid, genieten, een goed gesprek, een lekkere fles wijn, een kampvuur of een feestje in het zwembad. Maar ook uitrusten, tot jezelf komen, even helemaal niks. Of je de ochtend nu begint met een zonnegroet, een kop koffie of een plons in het water, iedereen vindt zijn plekje in De Herberg wel.

www.deherbergcuracao.com

IMG_0280   IMG_0291

B&B op een heuvel

One of our favourites: Bed & Breakfast La Bougainville, op de heuvel met uitzicht over de Aloë Plantage, St. Jorisbaai en de Tafelberg. Een haciënda-achtige plek met drie stijlvolle, ruime gastenkamers en een fijne tuin vol kleurige bougainville, met een (h)eerlijke gastvrijheid waar je altijd terug wilt komen.

www.labougainville.com

04bed-and-breakfast-kamers   zwembad-bed-breakfast-curacao

In een lodge op Westpunt

Op een iets teruggetrokken locatie, genesteld tussen de klippen en de oceaan, bevindt zich de fraaie Sandton Kurá Hulanda Lodge and Beach Club. Dit resort bevindt zich op de Westelijke punt van het eiland en bestaat uit 74 villa’s en hotelkamers met zeezicht. De onderkomens onderscheiden zich door hun strakke eenvoud, waarin stralend witte kussens en linnen prachtig contrasteren met het donkere hout en het rotan interieur.

www.kurahulanda.com

17   kura_hulanda_finals-11

Slapen bij de fraters

Hotel ’t Klooster is een bijzonder hotel op Curaçao. Een kleinschalig stadshotel voor kort en langer durend verblijf, gelegen in het door UNESCO Werelderfgoed beschermde Willemstad (Punda). Het is een oase van rust in een monumentaal pand, van waaruit je heel Curaçao gemakkelijk kunt ontdekken. De gezellige binnenplaats met zwembad, het Grand Café in de voormalige kapel en de persoonlijke aandacht van hun team zorgen voor een aangenaam verblijf op Curaçao voor zowel de vakantieganger als de zakelijke gast.

www.hotelklooster.com

80_DSC0697z   59_DSC0928

Eco resort

Morena Resort is het echte eerste eco-resort van Curacao. Er worden duurzame bouwtechnieken van inheemse volken gebruikt gemixt met hedendaagse duurzaamheid. Het ruim opgezette resort met dieprode villa’s en appartementen verspreid over een weelderige tuin liggen op loopafstand van de populaire Jan Thielbaai. Het duurzame zie je terug in bijvoorbeeld het gebruik van FSC-hout, waterbesparende douches, een chloorvrij zwembad en fairtrade meubilair. Vergeet ook niet naar de Mazzai Spa te gaan voor een weldadige behandeling met natuurlijk producten.

www.morenaresort.com

Morena_1   Morena_2