Categoriearchief: Eten

Vegetarische lunch met locale ingredienten

Je zou er zo voorbij rijden langs de drukke Santa Rosaweg maar wie het Ubuntu Wellness Center van de innemende, goedlachse Cheraldine eenmaal heeft ontdekt zal altijd terug willen komen. Op het achtererf heeft ze een gezellig terrasje ingericht waar je van maandag t/m vrijdag van 12-14 uur op aanvraag terecht kunt voor de lekkerste vegetarische lunch, waarin ze zoveel mogelijke lokale producten verwerkt.

www.ubuntucuracao.com

IMG_3995   IMG_3994

Boodschappen direct van het land

Finca del Sol (boerderij van de zon) is een organisch boerenbedrijf gelegen tussen twee heuvels in de mooie Scherpenheuvel vallei. Eigenaren Curd en Lori runnen deze Finca sinds 2006 met de focus op organische en ecologische bewerkingen. Elke zaterdagochtend van 8-12 uur kun je de verbouwde producten vers van het land meenemen, maar wees er vroeg bij want hun smaakvolle groenten en fruit zijn heel populair.

www.fincadelsol.org

IMG_0922   IMG_1023

Karakter

Verborgen op Coral Estate Resort als je richting Daaibooi rijdt, vind je een heel fijn plekje aan de azuurblauwe zee. Bij deze Frans Mediterraanse strandtent kun je met je voetjes in het zand een goede fles Prosecco bestellen of vanaf een van de whitewash tafeltjes op de houten vlonders genieten van de smaakvolle keuken.

www.karaktercuracao.com

IMG_4326   unique-setting

 

Marshe Barber

Iedere zondagochtend kun je je ultiem lokaal voelen op de markt van het dorpje Barber, richting Westpunt. Een gezellig sociaal samenzijn waarbij iedereen bij elkaar komt om met de hele familie te eten, bij te praten met dorpsgenoten of te flirten. Je kunt hier van alles kopen, van kant en klare lokale lekkernijen als bonenkoekjes en rozijnenbrood tot zelfgemaakte sieraden.

IMG_4067   IMG_0176